En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 22 april 2011

Sol, lunch, räddning, barmhärtighetsmord och myyys

Mor och syster fixar påsklunch ala´ favvo med bara det göttigaste och vi äter allt vad vi orkar och så lite till.
Kaffe i trädgården där solen kastar sig över oss och värmen är bara som en stor njutning och jag känner riktigt hur det läker runt skruvarna!


Svarte Katt kommer släntrande över gräsmattan och öppnar munnen som om han jamar men orkar inte åstadkomma något ljud. Går fram och dricker i sin utomhusskål och kliver sedan ut på grusgången och blir stående.
- Titta där Svarte Katt, säger min Mor, under bordet på gräsmattan finns skugga!
Svarte Katt vänder på huvudet och tittar på henne.
- Där! säger Mor och pekar åt katten vart han ska gå och Svarte Katt går iväg över gården och gräsmattan och lägger sig i skuggan av bordet!
- Han är inte så dum den katten, säger Mor och nickar nöjt.
Samtidigt kommer Syster som varit bakom huset och gjort en snöboll  i snöhögen som finns kvar där. Hon går fram och lägger snöbollen framför Svarte katt som nöjt ligger och slickar på snöbollen och sedan somnar.Nej, han har inte tappat tänderna men han var oförberedd på att jag fotade så han hann inte le och då syns inte tänderna!


Vi dricker vårt kaffe och småpratar om allt och inget och jag känner att här är gott att vara!


Om man inte är en sork!


Jag har ju en stor gjuten pool som ungarna gett sig den på att de ska fixa i ordning och det jobbas det med idag. När de kommer ut till poolen sitter Vreskatt nere i poolen och blänger på en uppochnervänd trådback. Under backen har det hamnar en sork.
Grabbarna kommer och visar den för mej där de har honom i en hink.

- Hallååååå grabbar! Vad har ni i hinken??? Att gå förbi en hästhage med en hink väcker alltid ett visst mått av intresse!

 - Vad gör vi, frågar Alfa-sonen, ska vi tvätta av honom?
Den är full med gammalt äckligt vatten från poolen och det hänger lite obestämmbara grejer i pälsen. Jag tittar på det stackars djuret och bestämmer att det är bäst att låta det klara av det själv. Jag gissar på att kraken har varit ett tag i poolen för den är ganska mager.

- Släpp honom så att han får äta och vila, säger jag, för jag tror att han kanske kan klara sig själv.  Ungarna släpper ut sorken och den yrar runt en stund innan den kommer till en grässlänt där den nöjt kryper in under gräset och förvinner.
När vi 20 minuter senare tittar ut sitter Vreskatt på garageplanen med sitt offer brevid sig men äter inte sork utan gräs.
- Smakade gott ditt kräk?! ropar Alfa-sonen, riktigt marinerad sork va´!?
Vreskatt blänger på sin husse och fortsätter äta gräs, den katten kanske kommer att kräkas i kväll.
Kanske den katten får sova ute i natt?


RIP

14 kommentarer:

 1. Låter som en härlig dag! (om man nu inte var sork, precis som du sa...) kram

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare! :)

  SvaraRadera
 3. Yeiks! Jag hade nog inte klarat av att ha katt om den kom dragandes på sånt äckel! Och stackars lilla sorken, den fick sin räddning för att sedan dö... lite ironiskt.

  Ps det är fel på ditt url när du kommenterar hos mig!

  SvaraRadera
 4. Gulle gulle kisse :-) Vad skönt att ni haft en fin dag, men vad optimistisk du var med sorken... ;-) Kvällskramar i massor från oss båda :-)

  SvaraRadera
 5. Ett kort på svarten utan tänder!? Är du säker på att det är rätt katt? :) Söt är han iaf.

  SvaraRadera
 6. Helena, jag veeeet!! Hur skumt är det inte att ha fått ett kort där han är söt som vilken katt som helst!

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra att du haft en så bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 8. Du kan ta med dig katten till vår ö, lite less på sorkarna som minerat hela vår stig ner till bryggan med underjordiska hål...
  Men nästa gång när vita faran dödar en sork kommer jag väl lipa, precis som jag gjorde med den sktackars harungen häromdagen, fast den till och med överlevde... hahaha

  SvaraRadera
 9. Vaddå, Vreskatt ville också fika.... Svarte katt ser ut som min Murre, svart med lite vitt under hakan. Murre fångar f.ö sorkar. Samt äter upp dem!!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Så fick alla sin påsklunch...;)
  Ha det bra i det vackra påskvädret!!

  SvaraRadera
 11. Alla fick sitt verkar det som. :)
  Hoppas det blir en lika fin dag vid er idag.

  SvaraRadera
 12. Haha åh vad roligt. men sorkar är inte speciellt roliga. usch. Vi har fullt med sorkhål precis överallt här hemma nu efter vintern. Jobbigt värre.

  Hur är det med dig?

  Glad påsk i stugan

  SvaraRadera
 13. Jag tyckte det liknade ett marsvin...

  SvaraRadera
 14. Jag kan konstatera att jag valde definitivt fel tid att surfa runt till mina medbloggare.. Jag satt här rejält hungrig och gottade mig åt att "snart är det lunch!" och så läste jag hos en medbloggarinna om att det finns spolmask i ägg, sedan ramlar jag in hos dig och läser och ser sorken...
  Jag känner nu, att lunchen är uppskjuten på obestämd framtid. Ägg blir det definitivt inte idag. Och inte något kött som liknar en sork heller. :D

  SvaraRadera