En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 1 april 2011

Läskigt!!

Den här filmen visar en kille som fått nog av sina mobbare. För första gången slår han tillbaka och han gör det hårt. På TV4 i dag ville de att man skulle ringa in och tala om ifall man tyckte att det var rätt av den mobbade killen att slå tillbaka. Vet inte vad resultatet var. Men om det var din grabb som blev mobbad och han till sist slog tillbaka, hur skulle du känna då?
Tycker att det ser väldigt grovt ut men hur många sådana där slag i ansiktet har han tagit emot innan? Han ser ut att knappt reagera på knytnävsslagen han får i ansiktet. Det finns en film på youtube där han förklarar att han blivit mobbad i många år och att det till sist bara snäppte till och han fick nog.
Vill inte att våra barn ska ha det så här!!!

5 kommentarer:

 1. Jag såg den för ett tag sen och jag har blandade känslor, jag kan förstå varför den mobbade killen gjorde det men visste han att han hade en sån kraft, det kunde ha gått väldigt illa och hur hade killen mått då?
  När min son blev mobbad av äldre elever på sin skola (han gick då i lågstadiet men det hände även i de andra stadierna). Han sa att det var lika synd om mobbaren som den mobbade (gällde alla de andra som "fick en släng av sleven")
  Han har/hade ju rätt för H-vete!!

  Men de var inte speciellt duktiga på att ta hand om mobbing på hans skola även om ville påskina det!!
  Ja visst bultar hjärtat lite extra när det handlar om våra/allas barn, de är ju framtiden...
  Kärlek....

  SvaraRadera
 2. Jag skulle nog varit lite stolt över mitt barn om det varit han som fått nog. Fast jag vet inte säkert, för jag är också emot våld i alla former. Svårt!

  SvaraRadera
 3. Det är så dubbelt det där, till slut är man säkert bara så förbannad att man vill att ungen ska ge tillbaka, men det löser ju knappast något...

  SvaraRadera
 4. Jag förstår vaerkligen att killen tröttnade till slut, men tycker ändå det är otäckt. Den lilla killen kunde ha slagit i huvudet illa.. Det är barn det handlar om, jag gillar inte att vuxna verkar njuta av att se det här. Båda förtjänar hjälp av vuxna för att sätta stopp, precis som alla barn med problem av något slag.

  SvaraRadera
 5. Självklart är jag emot våld.
  Självklart är det fel att slåss.
  Självklart ska vuxenvärlden ta ansvar.
  Självklart kommer det förekomma mobbing, slagsmål och regelrätt pennalism på skolgårdar även framledes.

  Självklart kommer det en punkt när det bara inte går längre - när den "mobbade" måste sätta ner foten och stå upp för sig själv.
  Självklart var det tur att det inte blev större fysiska skador men hur är det med de psykiska?
  Hos båda killarna?

  Det finns en tredje part i det här dramat också, som hittills varit relativt osynlig - den som håller i kameran!
  Utan "svansen" som backar upp och rent ut sagt uppviglar kombattanterna, hade det inte uppmärksammats.
  Sådant här händer varje dag, varje rast någonstans...

  SvaraRadera