En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 2 april 2011

Hur många kan enskilda fall få bli innan det inte handlar om enskilda fall längre??

Jag är utförsäkrad, jag är nollad, jag är sjukskriven, jag lever nu på socialbidrag.
Jag har till augusti på mej att komma på benen och börja jobba sedan måste jag sälja hus och hem samt bil.
Jag har i alla år jobbat hårt och ärligt, tjänat ihop pengar så att jag kunnat köpa just hus och bil, så som skötsamma medborgare förväntas göra.
Jag har inte fött 2.1 barn utan där fick jag inse min begränsning och födde därför två välskapta gossebarn.
Jag har sopsorterat och kört till återvinningsstationen.
Jag har skänkt pengar till behjärtansvärda insamlingar och alltid funnits där för min familj och mina vänner när de behövt hjälp.
Jag har bemött mina medmänniskor med empati och förståelse, jag har stått på de svagas sida och jag har bekämpat dumhet och idioti där jag mött den.
Jag har tröstat och stött de som behövt tröst och stöd.

Jag är ledsen men det är slut på det nu, jag finns nämligen inte längre!!
Och om jag skulle finnas så skulle jag iaf bara vara ett enskilt fall och dom finns ju inte iaf och i så fall bara nästan!

Min bil och mitt hus kommer ni snart att kunna köpa billigt vid snabb affär för de som inte finns och inte jobbar får inta ha eget ägande.
Att jag jobbat och köpt för egna pengar gills inte, rätten att äga är förverkad i samma stund du inte frisknar till inom de tidsgränser Ulf Kristersson anser bör gälla.
Eftersom Ulf anser att jag inte finns kan jag väl inte bli anklagad för personangrepp om jag säger att hans mamma antagligen tappade honom i golvet när han var liten? Kanske många gånger? Och antagligen hårt!

Läs det här om du orkar: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ministern-lakarna-sprider-felaktigheter_6057177.svd#after-ad


och så kan du lyssna på det här:
http://www.nyhetskanalen.se/tv?videoId=1.2076980

"Dom som tror att vi tänker gå tillbaka till det gamla systemet kommer att bli besvikna" säger han, är han så jävla fantasilös så att han tror att det bara finns två sätt??
Om han inte ser att det är möjligt att bygga ett system där man både kan få hjälp med rehabilitering och återgång till arbete samt få vara kvar i ersättning när det inte går, då bör han avgå som den inkompetenta empatilösa helt utan medkännande typ han är!! (skulle vilja skriva något mer beskrivande än typ egentligen)
Är det Ulf Kristerssons fulla allvar att en som inte kan jobba därför att den drabbats av sjukdom eller skada ska leva på socialbidrag och därmed förlora all rätt till privat ägande?? 

Min önskedate är numera med Ulf Kristersson, hur är han funtad denne arrogante, självgode, lågpresterande, ja, lågpresterande eftersom han inte kan tänka så långt som att ett problem kan ha mer än två lösningar? Jag skulle vilja träffa honom och prata med honom för jag kan då rakt inte fatta att han tror att jag och mina tusentals olycksbröder och systrar inte finns!!
Här finns en lista med människoöden och det är bara en bråkdel, långt från alla orkar dela med sig.
Lista: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/paaskuppropet/pressrelease/view/exempel-paa-naagra-faa-enskilda-fall-i-sjukfoersaekringen-592019?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Alert&utm_content=pressrelease

Det kommer nya förändringar inom några veckor. Bäst för Herr Minister att det inte bara är en ny lista på dödliga sjukdomar som berättigar till ersättning!!

36 kommentarer:

 1. Jamen precis så! Lågpresterande är vad han är!!!
  Vansinnigt lågpresterande!
  Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Gråter, gråter och gråter...med dig...med oss alla drabbade. Älskade Lippe...min axel finns där för dig.

  SvaraRadera
 3. Men det var det jävligaste jag hört...får man behandla människor på detta vis...
  Du måste kräva upprättelse...men jag vet det är inte lätt man ska vara frisk för att orka kämpa inte en värkande människa som kvider.

  Har också gått igenom två ryggop. men har fortfarande värk och känselbortfall i vä. ben å fot....men numera sjukpensionär...
  Men fick kämpa många år på mitt jobb innan det inte gick mera....
  Hoppas vännen att det ordnar sig för dig...

  Styrkekramar...

  SvaraRadera
 4. Nä, det är inte klokt som det är nu. Skattesänkningar gillar många, men som det är nu, så har bara friska människor som har ett jobb det bra. Vi sjuka, skadade (kanske av våra jobb) vi är bara skit i hörnen.
  Även om du blivit utförsäkrad, borde det ju ändras när du opererades!? Som nyopererad ÄR man ju konvalesent! Fattar verkligen ingenting.
  Men du...du finns, och det är jag fruktansvärt glad för! Tycker så mycket om dig! Du ger så mycket hopp och glädje!
  Massor av kramar!

  SvaraRadera
 5. Hej Lippe,hittade hit genom Caja.. Å jag blir så jävla förbannad när jag läser om ditt och många andras öden..Dom tankar och känslor jag har för dessa empatilösa människor som ska sitta och bestämma över våra liv,ja dom tankarna vågar jag inte skriva här..Empatilös=psykopat....Näää vännen vi skulle samla ihop oss i detta fjuttland Sverige och åka ner och demonstrera,få möta den så kallade mannen öga mot öga..KRAAAMAR från mig och ger dig styrka och mod att fortsätta hoppas på att det löser sig..!!!

  SvaraRadera
 6. Det är så kränkande att mina ord inte räcker till!

  Varm kram kära du!

  SvaraRadera
 7. Jag mår illa av hur människor blir behandlade och jag blir ledsen...så ledsen :(
  Stor kram till dig.

  SvaraRadera
 8. Hittade hit via Caja och blir så starkt berörd av det du skriver! Det är obegripligt att trygga Sverige har förvandlats till något som verkar likna andra världskrigets Tyskland...hur gick det till? Jag skickar massor av styrkekramar genom cybern!

  SvaraRadera
 9. Åh du...jag vet. Närmare än du tror. Jag är också glad att jag inte bor i Sverige, samtidigt som jag SKÄMS!

  SvaraRadera
 10. Det är för jävligt! Måtte de alla drabbas av racerbajs! Att förnedra människor på detta viset gör bara stora egoister och sådana ska inte ha höga positioner och kunna fatta beslut, som får sådana här konsekvenser!
  kram till dig!!

  SvaraRadera
 11. Detta är förjävligt! Allt är den nuvarande regeringens fel.

  man måste vara jävligt frisk för att "orka vara sjuk" KRAM tänker på dig fast jag inte känner dig!

  SvaraRadera
 12. Det är ju ta mej faan så man skäms å de s.k. makthavarnas vägnar.
  Hoppas Du får det Du/vi har rätt till!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 13. Åh man blir galen av ilska!!!! Galen....shit...

  SvaraRadera
 14. Lippe, Lippe! Vad är detta? Det är tyvärr så att det är ett stort antal människor som faktiskt (jag vet från sådant som min profession inte tillåter mig berätta) är orsaken till att det i stället drabbat de oskyldiga. Det var/är folk som gjort allt för att inte arbeta, som skyllt ifrån sig, som sett till att få sina sjukintyg genom att trötta ut läkare eller t.o.m hota. Vissa läkare bär härmed också skuld till att det blivit som det blivit. Men detta är horribelt, pratar ju ur egen erfarenhet, som friskförklarad utan erstättning alls (0:-) i 9 månader, då vi levt på makens lön, tilld den dag då min misslyckade operation skedde. Nu riskerar jag som du att bli utan hjälp när man i stället kunde ge mig adekvat hjälp, vård så jag åter kan arbeta och bidra med skatt från ett arbete (nu bidrar jag med skatt från min sjukpenning!). Tyvärr blev det som du vet ingen förändring till det bättre med op utan tvärtom men läkarna törs inte stå emot FK och detta drabbar alla som ÄR sjuka, som VILL jobba men som f.n INTE KAN! Jag känner så med dig och håller mitt famn öppet för dig. Jag finns och vet att ensam är inte starkt!
  Jag hoppas få höra mer om detta som du beskriver, måste lyssna, läsa vad man verkar ha kommit på för galet. Jag återkommer men under tiden: jag finns och utnyttja du mitt erbjudande: mitt famn är öppen och jag sänder dig tusen varma energi kramar!

  SvaraRadera
 15. Herregud LIppe, jag blir bara tyst, saknar ord, får ont i magen och vet inte ens vad jag ska säga. Jag blir så ledsen av att läsa detta. Riktigt ledsen.
  Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig för dig, på något sätt....
  Många kramar

  SvaraRadera
 16. Oj då, nu krockade vi igen! Jag vill bara berätta att jag tog mig friheten att låna din bild för jag blev så berörd av detta så jag har startat ... ja, du kan se själv hos mig. Du får tyvärr vara frontfiguren nu!
  Varma kramar!

  SvaraRadera
 17. Orkar knappt bli förbannad. Bara ledsen.
  Och a l l a måste inse att VEM SOM HELST kan hamna i din situation!!


  VARMASTE KRAMEN!!

  SvaraRadera
 18. i vilken vända blev Sverige ett sådant land att vi inte tar hand om våra sjuka på ett humant sätt, förstår inte var det medmänskliga har tagit vägen, blir så ledsen för din skull och alla andra som befinner sig i samma situation
  bamsekramar

  SvaraRadera
 19. Hejsan!

  Kikar in hos dej denna lördagskväll efter en invit från 4U2.
  Jag är en snart 42årig kvinna med ryggproblem och fibromyaligi. Jag har hankat mej fram på sjukskrivning o tillfällig sjukersättning i 13år!!!! Det är länge... Jag har gjort flera seriösa arbetsträningar men ingen av dem har visat att jag har ngn arbetsförmåga... Min sista arbetsräning har af gjort en paus i nu. väntar på besked hur fk ställer sig till det. AF anser inte att jag är arbetsför inte ens till 25%. Jag blir utförsäkrad siste maj iår... OM inte jag kan få permanent sjukersättning.. Men beviljas det för någon idag?? Tror knappt det. MEN JAG HOPPAS!!!
  Blir jag utförsäkrad får jag 223kr/dag 5dgr/v - skatt... FATTIGT!!!!! Har jag tur blir jag återförsäkrad efter 3mån som utförsäkrad i sjukförsäkringen. Då ska jag ha 80% av vad en undersköterska tjänr idag. Är undersköterska i botten.... MEN mest av allt är jag oduglig....

  DU ÄR INTE ENSAM!!
  Dessa nya hemska lagar är så kränkade för oss sjuka... Man FÅR INTE EXISTERA OM MAN INTE KAN JOBBA!!!!

  Jag tror inte människor i allmänhet förstår hur djäkla illa det är. Jag tror man tänker.. klart man får vara sjuk OM man verkligen ÄR det, men det är inte sant längre tyvärr....

  Hur länge har du varit utförsäkrad? Har inte du möjlighet att få ansöka om att få komma tillbaka till sjukförsäkringen? Det måste gå 3mån som utförsäkrad först...

  Hoppas det ordnar sig för dej... och för mej... och för alla andra en gång friska människor som drabbas av sjukdom och som idag helst skulle till ättestupan...

  *STOR KRAM*

  /MICKIS <3

  SvaraRadera
 20. Ännu en drabbad...hittade hit via 4U2´s blogg, och känner igen mej i stort sett i varje ord du skriver...så när som på att min ryggoperation inte ännu är gjord.
  Men FK och hela den "svängen"...jo då...
  Jag kan bara instämma i det som alla andra har skrivit...Detta är så jävligt så man undrar om det egentligen sker!?!?!?
  Som i en glasbubbla, ensam och förtvivlad..så känns det.
  Mitt "strul" har ordnat sej för tillfället...men varje dag som går undrar man vad morgondagen tänker bjuda på.
  Jag ber och håller alla mina tummar för dej och våra medsystrar och bröder i samma /liknande situation.
  Det som förvånar mej mest är att folk FORTFARANDE förvånas över detta, nu när du skriver det?
  VET inte svenska folket hur verkligheten ser ut?
  Är informationen så dålig, eller har många valt att blunda?
  Tyvärr tror jag det är så...tills man själv drabbas.
  Jag hoppas innerligt att du ORKAR fortsätta kämpa! och att Du finner en LÄKARE som orkar kämpa MED DEJ! Dom finns där ute...men kan vara svåra att hitta. Men ge dej inte. Du är värd så mycket mer än detta!!

  Sänder dej en hel drös med STYRKEKRAMAR för jag VET att Du behöver det nu...
  Ta hand om dej!

  Jenny..."kluringen"..

  SvaraRadera
 21. Jag såg den där intervjun med Kristersson och blev spyfärdig. Är så ledsen att det har blivit så här i Sverige. Att folk vill ha ett sånt samhälle är inte klokt.. Kram!

  SvaraRadera
 22. Det verkar som om regeringen tycker att alla som inte jobbar är arbetsskygga och att de som är sjuka ska skylla sig själva. Någon hjälp från samhället ska de i alla fall inte ha.
  Vilken cynism!

  SvaraRadera
 23. Hittade hit via 4U2!
  Jag tror att man blir tvungen att ändra på försökringslagen inom snar framtid. Kommunerna kommer att gå på knä och läkarna har slagit larm. Klyftorna i samhället ökar och det blir ännu tydligare när skitsocialtjänstlägen och kommuners "egna tyckanden och policys" får härska.
  Hur kan staten behandla medborgarna på det här sättet? Nä, nu får det banne mig vara nog!
  Tänker på dig!

  SvaraRadera
 24. Fy fan säger jag bara... Jag lider med dig =(
  Min mamma är i liknande situation, det är hemskt.

  SvaraRadera
 25. Lider med dig det samhäller vi lever i är inte bra. Jag är själv sjuk och man går alltid runt och oroar sig för hur det skall bli i framtiden. Man vet ju inte om dom bara beslutar om att man inte får mer pengar. Man mår ju inte bättre av att oroa sig hela tiden. Hoppas verkligen att det kommer en lösning för dig.
  Kram

  SvaraRadera
 26. Hittade in till dej via 4u2. Känner med dej även om det inte hjälper dej. Hoppas, hoppas att det ordnar sig för dej till slut. Sänder många styrkekramar! Kram, kram!!!

  SvaraRadera
 27. Hej Lippevännen!
  Du, jag förstår att det känns hopplöst just nu. Jag förstår att stressen och pressen tar livslusten av dig. Men idag är det den 4e april och söndag. Idag tar du semester.
  I morgon måndag börjar du söka jobb. Vad arbetade du med innan? när du startade eget? Du kan inte tänka dig att söka till universitet och plugga på distans? Utan några sammankomster göra det från datorn hemma? Det ger dig ju en frist till i jul i alla fall om du söker nu?

  Jag vet att jag blir lösningsorienterad i sådana här tillfällen. Men så fungerar min hjärna.
  Lippe om jag bodde nära skulle jag tvinga maken att köra dit mig så skulle vi ligga i soffan och ha varsin spykvart och knapra alvedon vid fyra och dricka te så du får häva ur dig all din inre orolighet.
  KRAM!

  SvaraRadera
 28. Vad hände med det Sverige som skulle ta hand om alla? Ingen skulle vara utanför? Jag blir så arg och ledsen... Ska det få vara så här???
  Kramar till dig för att du orkar trots motgångar.

  SvaraRadera
 29. Du har naturligtvis mina sympatier, men det är ju inte till stor hjälp.
  Jag ska ge min dotter adressen till din blogg för hon hör också till de utsatta. Det kan vara av intresser för henne att se att hon inte är ensam.

  SvaraRadera
 30. Ja, det finns inte ord för vad jag känner. Det är en djup tragedi att vårt samhälle har blivit så cyniskt, så hårt och kallt.
  Hörde någon som sa häromdagen att "all förändring börjar med att folk sluter sig samman", det är dags för en ny folkrörelse, mot korruption och maktmissbruk där bara en del tar för sig. För visst är det så att om någon i regering eller riksdag skulle bli sjuk så har de ett skyddsnät som vi gräsrötter bara kan drömma om.
  Allt gott till dig.
  Kram

  SvaraRadera
 31. usch,vet inte vad jag ska säga?
  är det så här man ska leva i sverige nu??
  är det ok om jag lägger ut detta inlägg på fb?
  vill gärna sprida det vidare!!

  SvaraRadera
 32. Helt otroligt...man blir stum när man läser. Vet inte vad jag ska säga...luften går liksom ur en.
  Hoppas du orkar fortsätta kämpa för din rätt.
  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 33. Man blir ju riktigt förbannad när man hör sånt här. Många säger att det är tur att man bor i Sverige men jag börjar ju undra..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 34. Näää fy för den lede....ur led är tiden vart är detta land på väg?!? Ja, vad är att förvänta sig av denna regering när de blir framröstade...jag är inte drabbad NU av detta, men jag kan bli....ALLA kan BLI drabbade - är ni medvetna om det ni som är fullt friska och arbetsföra tro? Jag känner mig "uppgiven" och maktlös....vi människor med liten lön i detta land är inte värda ett "vitten"...kolla bara vilka som roffar åt sig och har fallskärmar som är i miljonbelopp. Usch och fy!

  SvaraRadera
 35. Usch vad det gör ont att höra! Det är så hemskt att alla dras över samma kam. Att allt är svart eller vitt. Och det där med sjukdom, det kan drabba vem som helst. När som helst. Även politiker.

  Hoppas du klarar att behålla huset! Kram!

  SvaraRadera