En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 14 april 2011

5 veckor efter steloperationen och 3,2 kilo på 3,5 dygn!

Jag har nu försökt att kliva av de starka pillren och klara mej på bara Panodil. Jag har inte gjort någon uttrappning (som man ska) utan slutade tvärt vilket gör att man mår väldigt dåligt och får mycket ondare ett tag.
Jag har fortfarande mycket ont men jag känner min kropp och vet hur den funkar så nu ska den få plågas ett tag och om det inte "lossnar" och jag kan gå vidare så får jag gå på de starka igen men då i mindre dos.
Jag har börjat med del två i sjukgymnastiken och det går bra att klara övningarna men det gör ONT!
Det som stör mej mycket nu är att mina promenader fortfarande är så fånigt korta! Jag går två gånger om dagen de flesta dagar men ibland blir det bara en och varje promenad är på ca 400 m.
Något som förvånar mig är att jag är så svag i knäna!? Om jag går ner i sittande hukställning på golvet tar jag mig knappt upp igen! Det har inte att göra med smärtan, även om det gör ont, utan just att jag inte har kraft.
Jag lagar mat och gör lättare husgöromål men behöver fortfarande mycket hjälp med typ handling och sådant som kräver fysisk ansträngning eller aktivitet i golvnivå. Plocka upp grejer från golvet är bara att glömma men om jag tränar upp mina knän borde det ju funka!
Jag har en träning där jag ska sitta mot en vägg i hukande ställning och hålla så 8 sek x 15 gånger och det går bra förutom när jag ska upp, då har jag ingen kraft och det gör ont i mina knän, ska prata med SG om det.

När man äter starka piller med morfin så stannar magen, eller min gör det! När man slutar med pillren kommer magen igång igen! Om man ätit pillren i ca fem veckor så finns det en del att "göra" så att säga! Jag tappar också aptiten och mår väldigt illa, lägg sedan till en släng av mild abstinens med oro och kraftiga svettningar så har du den! Den bästa bantningskuren! Men det måste du väl ha hört förut?? Det gamla tricket?
Ät som en höna och skit som en elefant!!!

11 kommentarer:

 1. Synd för min del då som inte har några tabletter att sluta med ;) Det är jag ju tacksam för, men kilona!!! De kunde ju försvinna då!

  SvaraRadera
 2. men du...kanske du skulle trappa ner lite försiktigt istället för att tvärsluta...jag trappade ner på ganska kort tid ok det gick ganska bra, känner dock igen alla symptomen...

  stor stor kram till dig/caja

  ps. var rädd om dig/caja

  SvaraRadera
 3. Sven skuggas bantnings kur *L*, ja, så hette det när jag skulle banta förr....
  Numera bantar jag inte, jag bara äter mindre och dricker mer.......Vatten så klart.....och rör mig mer...När jag har ork dvs...inte nu utan vid tillfälle *ASG*
  Jag är väl bevandrad med vad "starka piller" gör med magen så du har min empati där...

  Massa kärlek till dig....

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är! Du har verkligen kommit långt. Övningen mot väggen kräver benmuskler. Lårmuskler. Fråga din SG om lite benövningar, så ska du se att dett snabbt blit effektivare.
  Stor kram och krya!

  SvaraRadera
 5. http://olssonskrypin.blogspot.com/2011/04/traningsprogram-for-diskbrack.html

  här är några benövningar som jag har fått och de borde ju inte skada dig heller med tanke på att vi båda har ryggproblem. Jag kan inte sitta åtta sek mot en vägg. Du är duktig du.

  Sen när du ska in på rehabveckan. Då måste du berätta allt.
  kram på dig

  SvaraRadera
 6. Shit va duktig du är! Oxå försökt gå ner i pillerdos men de funkar dåligt.. men har halverat dosen iaf... och snart ska de bort mer.. kan ju ha bantningstipset som en morot för detta : )
  Får oxå ont av vissa av övningarna men mitt onda kommer i ryggen och huggen mellan skinkorna kommer snabbt... benen är skakiga men de funkar iaf... sakta men säkert..

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt bra jobbat, tycker du är jätteduktig!
  Fast den där bantningskuren...det måste finnas något enklare sätt...;)

  SvaraRadera
 8. Det går ju framåt för dig ser jag. 400 m är väl inte fyskam heller, men jag förstår frustrationen. Man kan ju träna upp muskelstyrkan runt knäna, du får säkert tips om det nästa gång.
  Men att du kan göra lite grejer hemma måste ju vara skönt. Det brukar ju komma i etapper när man blir bättre, så var det för mig i alla fall. Helt plötsligt kunde jag göra nått som jag inte kunde göra dagen innan och jag gjorde det utan att änns tänka på det och då blir man glad när man kan.
  Hoppas dina etapper går fort så du kan komma ut på längre sträckor nu under våren.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Morfin pajar verkligen magen... Håller tummarna för att du blir bra med stormsteg nu.

  Vem fan orkar resa sig själv när man kört jägarvila? Jag brukar braka ner på golvet innan jag reser mig så där är det nog inte dina knän som är problemet

  SvaraRadera
 10. Görbra jobbat och jösses, 8 sekunder mot en vägg? Jag vet inte om jag vågar testa ens. Hoppas att biverkningarna ska gå över fort för dig!

  SvaraRadera
 11. Det där med piller och mage är nåt jag känner till. Håller på att minska dosen, tyvärr kan jag klara mig utan bantningen =)
  Du kämpar bra!! Håll ut!
  Kram
  Helena

  SvaraRadera