En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 11 februari 2011

Skrämmande!

Kommer ni ihåg barnprogrammet Ika i Rutan? Jag hade glömt det men så fick jag se en video på Facebook och allt kommer tillbaka till mej... Undrar varför alla pratar om vilse i pannkakan? 

   

Från Wikipedia:
Ika i rutan var ett svenskt tv-program för barn som hade premiär den 14 november 1988 i SVT. Programledare var Ika Nord som mimade och höll på med mystiska danser. Ett plastskelett vid namn Åke var också ofta med. Signaturmelodin komponerades av Nords dåvarande partner Lars Demian.

Jag var alltså 26 år då??? Men tittade på det ibland vet jag att jag gjorde! Och tyckte att det var kul :)

8 kommentarer:

 1. Ika har jag inget minne av, däremot vilse i pannkakan.
  Mitt absoluta favoritprogram var "Fyra elefanter.." där jag lärde mig läsa. Även brorsan, som satt och läste högt för de andra barnen på dagis.
  Professor Baltazar gillade vi också.

  Men vad sentimental man kan bli...
  Ha en skön fredag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Åhh stötte på henne för inte alls länge sedan,hon regiserade Bob Hansson på Dramaten& är sig precis lik=)

  SvaraRadera
 3. Har inte sett IKA men däremot Vilse...

  SvaraRadera
 4. Min storadotter älskade Ika.
  Idag har jag två DVD-filmer med Ika där hon agerar "teckentant" och tolkar barnsånger på teckenspråk!
  Fantastiskt bra, mina små tittar gärna på det för att kunna lära sig teckenspråk.
  (Vi har en heldöv flicka i Pysselkungens klass och en pojke med Downs Syndrom som behöver språkstöd i vår omedelbara närhet.)
  Vilse i... var jag rädd för.
  men ändå värre var "Ville, Victor och ...?" Minns inte det sista namnet!
  Läskiga situationer och mysko propaganda a la Svensk barnunderhållning på 70-talet!

  SvaraRadera
 5. Jag såg aldrig IKA då, men jag har sett det nu, eftersom en dotter har hittat det nu i vuxen(?) ålder (youtube) och fullkomligen älskar det! Visst var 70-talets barnprogram underbara, prata om samhällsdebatt på barnnivå...(Valle var den tredje av de som rotade runt på soptipparna, eller vad det var dom gjorde), sen ska vi ju inte glömma strumporna i byrålådan heller, även det Staffan Westerbergs påhitt "Syster yster & Lillstrumpa"...inter konstigt att vi blev som vi blev!!

  SvaraRadera
 6. Var för gammal för Ika men de gånger jag såg det minns jag att jag tänkte; stackars barn som ska se det där. Själv växte jag upp med barnprogrammen på 70-talet. Och om de programmen finns det ju mycket skrivet.

  SvaraRadera