En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 22 februari 2011

UPPDATERING!!! Jag har det inte så jävla illa, inte egentligen!!UPPDATERING
Röd text kopierad från Fru Gårmans blogg!!
"Förutom alla dessa barn så är minst 3 svenska kvinnor i Libyen just nu, varav vi endast har kontakt med en pga kaoset: Elnors mamma Laila Säfström, se bild ovan. Hon gömmer sig just nu från stridigheterna och rapporterade inatt att det sköts människor utanför huset där hon befinner sig. Hon vill inget hellre än att få resa hem. Laila flyttade till Libyen i höstas efter att ha erhållit enskild vårdnad om sin kidnappade dotter, men fadern valde då att gå under jorden med flickan och ingen vet vart hon finns eller hur hon mår. Laila kan inte kämpa för att hitta henne i ett land som just nu havererat och där ingen polis fungerar och alla bara försöker överleva. Vi tror också att det bästa vore för Laila att snarast återvända till Sverige tills oroligheterna har lagt sig.
P.g.a. den extrema situationen som ingen kunde räknat med så vill SBN nu hjälpa mamma Laila med en akut insamling av ekonomiska medel för att hon ska kunna ta sig hem och ha råd att överleva i Sverige så länge som hon måste, tills hon kan återvända och fortsätta kampen för sin bortrövade lilla dotter.


Varje krona räknas och går oavkortat till mamma Lailas ärende"
Laila måste hem nu!!!


BANKGIRONR: 399-9133 Märk pengarna "Elnor"Lippe skriver:
Jag har värme och husrum, jag har mat och medicin och framför allt så har jag mina barn hos mej!!
Jag är inte i ett krigsdrabbat land långt bort och letar efter mitt barn medan raketer och skott viner runt öronen på mej. Jag har inte en far till mina barn som jagas av beväpnad polis för att ta mitt barn tillbaka, jag letar inte efter sätt att försörja mej i ett främmande krigshärjat land. Men Laila gör...hon måste få ihop pengar så att hon kan stanna tills de hittar hennes dotter Elnor. Hennes pengar är slut, de har gått åt till resor, advokater, avgifter hos myndigheter och uppehälle.


Kan du hjälpa henne?? Du kan sätta in pengar på konto: BANKGIRONR: 399-9133 Märk pengarna "Elnor" och öronmärk dem så att de kommer direkt till Laila.

 
Läs gärna runt på den här länken, sedan är man rätt så tacksam att man har det som man har det!!
Länkar även till Fru Gårman som var den som jag hittade det här hos!


Jag har det knapert som bara den eftersom jag lever på bidrag numera men jag inbillar mej att en 50-lapp räcker till så mycket mera där nere än här! Kanske det gör att hon orkar leta en dag till.....
Jag sätter in en 50-lapp.

11 kommentarer:

 1. Jo, visst har vi det bra.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jo, visst är det så att vi har det bra jämfört med många andra, men vi behöver nog bli påminda om det ibland för att vi ska komma ihåg det!!

  SvaraRadera
 3. Det är en helt annan värld det där. Tänk vad läskigt att pappan bara drar iväg med barnet... Usch, stackars flicka och mamma.

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt. Tänker ofta så för att orka med min egen vardag!

  SvaraRadera
 5. Jag är inte lättrörd, men nu sitter jag med tårar i ögonen. Det värmer verkligen att du som inte känner henne eller ens nånsin träffat henne gör ett eget inlägg om dem. TACK! Det behövs fler Lippar här i världen!
  En stor varm kram !!! ♥

  SvaraRadera
 6. Ibland vet man inte hur bra man har det...

  SvaraRadera
 7. Stackars henne! All medlidande!

  SvaraRadera
 8. Läget är riktigt akut nu för Laila. Hon måste hem snarast! De skjuter på gatorna där hon är.
  http://frugarman.blogspot.com/2011/02/mitt-hjarta-brister.html

  SvaraRadera
 9. Vi har det väldigt bra här.
  hemskt det där! Bra att du skriver om det så fler får veta!

  SvaraRadera
 10. Hoppas att det kan vänta till fredag för våra konton är alldeles tomma...hur gärna jag än vill så kan jag inte idag..men på fredag kan jag! och ska!

  Kram/caja

  SvaraRadera
 11. Vi gör alla vad vi kan när vi kan ♥
  Varma kramar till ALLA!!

  SvaraRadera