En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 26 januari 2011

Avslöjande ljus!

Jag älskar solen, att gå ut och sätta sig med en mugg kaffe på trappan och bara njuta. Lyssna på fåglarna, droppandet och känna hur ljuset kommer tillbaka.


När man sedan kommer in så är man barmhärtigt nog i stort sett blind men det släpper ju efter en stund. Då ser man.......inte ut!!!
Solen som lyser på väggar, lister, skåpsluckor och plana ytor avslöjar kladd, dropp och spill, damm och en massa oidentifierat smuts!Såååå skitiga fönster!! T.o.m Vreskatt som brukar sitta och ha koll på vad som händer utanför har gett upp att försöka se något genom rutorna och solar örat inomhus under djup sömn!

9 kommentarer:

 1. Vill bara meddela att fåglarna har flugit sin kos och numera är det Frankie Boy / Blue Eyes som kvittrar! katten behöver inte längre frukta den surfande matten!
  Mina fönster ser lika ut - inget kommer att göras åt dem förrän till påsk (tidigast)!!! Kramar

  SvaraRadera
 2. PS! Glömde skriva att visst har jag vänner att hitta på något med till "kristiflygare" men helt plötsligt blev 4 helgdagar + 1 fridag inte rolig. Mitt x och jag var alltid i stugan med barnen under denna helg oavsett väder och tidpunkt. Nu är det ju sent i år vilket gör det extra svårt att hitta på något som klår stugan. Men det ordnar sig säkert, det blev bara lite övermäktigt i natt när jag insåg 10 dagar ensam varav 6 är helgdagar... Sen har du rätt, pengarna blir oxå en fråga! Den yngstas resor kostar även om dessa är mycket billiga. Denna kostar 1800 kr för 10 dagar till Taize i Frankrike all inclusive. Kiruna kostade 500 kr. men det blir pengar av det när fickpengar och annat ska till. Som tur betalar den stora sin resa själv...

  SvaraRadera
 3. Det är det negativa med solen... Jag upptäckte att köksskåpsdörrarna behöver saneras efter att ha sett dem i solljuset. Typiskt att städerskan är i Stockholm. ;)

  SvaraRadera
 4. Den där solen är inte nådig mot våra hem! ;)

  Jag gillar dina gardiner! Så fina!

  SvaraRadera
 5. Det är nackdelen nu när solen står så lågt på himlen och lyser rakt in. Plötsligt blir det välstädade hemmet inte lika välstädat längre..

  PS: Har utmanat dig i min blogg, om du har lust och orkar alltså. :D

  SvaraRadera
 6. He,he ja ljuset är obarmhärtig!

  SvaraRadera
 7. Hm...sånt där mår man bästa av att inte se :D

  SvaraRadera
 8. Tack för solen du sände idag vännen....den hjälpte mig ut i naturen faktiskt. jag tog bilen och körde en lång runda på småvägar....stannade och knäppte några foton, rastade hunden i ett skogsparti..och kände mig förbannat nöjd efter det.

  Solen har ju också sina nackdelar...ser även jag inne hos mig....och undrar när och om och vem...

  Kraaaaam/c

  SvaraRadera
 9. Erkänner att just den biten saknar jag, det där med att sitta i solväggen med kaffet i handen och bara känna hur våren närmar sig! Visst är värme skönt, men årstidsväxlingarna har verkligen sin tjusning - skulle inte vilja ha samma klimat året om för all framtid (alltså betyder det att jag tänker återvända till norra halvklotet så småningom...)

  SvaraRadera