En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 20 maj 2015

Det finns djurplågare och så finns det djurplågare

Ser att Djurambulansen Skåne delar ett inlägg om att de varit och hämtat ett får i ett tiggarläger. Fåret är smutsigt, bundet i bogserlina och har haft ett riktigt skitigt och dåligt utrymme.
Som den djurvän jag är far jag riktigt illa av när djur missköts, plågas och/eller misshandlas.
Stackars djur, tänker jag och må den skyldige aldrig mera ens få titta åt en ekorre eller annat djur.

Nu tar det inte lång tid innan folk går igång ordentligt. Kommentarerna som kommer är en del lika vidriga som skiten fåret stått i och Djurambulansens admin får plocka bort kommentarerna vartefter.
Naturligtvis utnyttjas det här inlägget till att sprida antipropaganda mot romer, tiggare, utlänningar och invandrare. Mer hat åt tiggarna än kärlek åt fåret.

Går in på en annan sida där man diskuterar dålig grishållning.
Där är det stackars grisar, förbannade regering, taskig lagar och dålig tillsyn som dominerar kommentarerna.
Inget om jävla bönder, bara stackars gris och taskigt kontrollsystem.

De som i Djurambulansens kommentarer påpekar det får på pälsen som om att man försöker försvara djurmisshandel bara för att det handlar om tiggare.

Jag för min del tycker att det är lika illa vem som än missköter ett djur, om det är en tiggare eller om det är agronom Silversnopp spelar för djuret mindre roll.
Det som också får mig att fara illa är föraktet, saknaden av respekt och hatet. Vare sig det är mot djur eller människor.

10 kommentarer:

 1. Instämmer! Publicitet blir olika beroende av vem det handlar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Nu tycker man ju att fåret borde vara huvudpersonen.

   Radera
 2. Även om jag avskyr djurplågeri så kan jag ju förstå varför vissa människor har mindre respekt för djurs lidande. Framför allt om vi går utanför landets gränser. När du inte vet om du kommer att kunna ge dina barn mat nästa vecka lär man inte fundera så mycket på om familjens get har en bra tillvaro.
  De där kommentarerna är ju knappast förvånande. Rasister tar varje chans att få problemen att handla om människors ursprung, inte det liv de lever.

  I Italien gick myndigheter in i ett romskt läger och tog alla hundar eftersom det ansågs som djurplågeri att ha hundar under sådana förhållanden. Att låta barn och vuxna leva på det viset var dock tydligen ok. Sorry för lång kommentar. Djurplågeri och idioti gör mig upprörd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis spelar djurägarens egen situation roll. Man kan inte kräva samma av den som kämpar för sitt och sina barns liv från dag till dag. Vet inte hur man skulle lösa det här fallet på annat sätt än som gjordes. Vi har svenska djurskyddslagar som ska följas och den situation som tiggarna är i är ju inte kompatibel med de lagarna. En ny situation för oss.
   Det du skriver om de italienska hundarna visar ganska tydligt på den människosyn som råder.
   Gillar dessutom långa kommentarer :)

   Radera
 3. Jag läste i en bok igår att Sverige är det mest näthatande folket. Vi är timida och resonable ute i vardagslivet och så går vi hem och far runt som troll på keyboarden. Jag tycker inte om det. Jag tycker som du, att man ska hålla sig till sakfrågan och har förfaller man till att ge sig på folkgrupper så kanske man borde ta sig en sväng i skogen, andas lite frisk luft och fundera på vad det är som gör att man är så arg och rädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Ut med hatarna i skogen så de får springa av sig lite! Fast inte här i min skog, man kanske ska hjälpa dem på plats! ;)
   Det där med att vi inte tar det face to face är faktiskt något jag ska fundera på. Kanske alla skulle behöva lite anger management?

   Radera
 4. Jag läste i en bok igår att Sverige är det mest näthatande folket. Vi är timida och resonable ute i vardagslivet och så går vi hem och far runt som troll på keyboarden. Jag tycker inte om det. Jag tycker som du, att man ska hålla sig till sakfrågan och har förfaller man till att ge sig på folkgrupper så kanske man borde ta sig en sväng i skogen, andas lite frisk luft och fundera på vad det är som gör att man är så arg och rädd.

  SvaraRadera