En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 23 maj 2013

FB-sidan "Vi som stödjer polisen i Husby - stoppa vansinnet nu" drivs av rasister!

Det är i alla fall min bestämda åsikt tills motsatsen bevisats.
Ingen kan ha missat upploppen i Husby. Eller att det spridit sig till andra förorter. Ingen kan väl tycka att detta är av godo? 
Att bränna och vandalisera andras egendom. Jag tror att de flesta också kan se anledningar till varför det blev så här. En del är att förorterna får mindre och mindre i stöd och anslag. Nedskärningar och besparingar drabbar alltid de som har det sämst. Att bo i förorten gör att man varje dag får se tydliga tecken på hur ens eget område aldrig prioriteras eller satsas på. De verksamheter som fungerar är ofta ideella insatser och verksamheter.

Ann-Margrethe Liv uttalar sig i SvD:
"Det är inte det att det saknats möjligheter till dialog. Förra året ockuperades Husby träff som en protest mot nedskärningarna av kulturverksamheten i Husby. De bjöd in till ett samtal om hur man skulle kunna utveckla området. Alliansen vägrade lyssna. Husbyborna är också missnöjda med att de blivit överkörda både när det gäller trafiksepareringen och möjligheterna att vara med och påverka det framtida arbetet med Järvavisionen. Hur vägar byggs ovan mark utanför deras fönster men i tunnel förbi rikare områden. Hur arbetsplatser och service flyttar från området och ersätts av fler poliser nattetid. Nedläggningen av de tre välfungerande familjecentralerna i Husby, Tensta, och Rinkeby, höjningen av avgiften till Kulturskolan så att nu bara en procent av barnen i Rinkeby deltar, förslumningen av Rinkeby centrum efter nedläggning av 400 kommunala arbetsplatser i området. Nedläggning av skolor och bibliotek, indragning av SL-kort för gymnasieelever, så gott som inga resurser för lokalt föreningsliv och lokal kultur. Listan kan göras hur lång som helst. Tänk tanken hur det skulle vara om vi haft dessa verksamheter kvar."
Hon fortsätter med att lösningen inte är att skicka in flera poliser men i det här skedet vet jag inte vad man annars ska göra?
Tänk dig att du bor i ett område och behöver hjälp från polis, brandkår eller ambulans under ett upplopp. 
Jag lider med de som bor i området och nu känner skräck och rädsla både för egen person och familj men även för hus, hem och ägodelar. 
Det här är ingen lätt fråga och man kan se flera anledningar och lösningar.
Alla verkar iaf ha en vilja att lösa det och jag hoppas av hela mitt hjärta att lösningen kommer snarast.

Men...under tiden så gnuggar några händerna som flugor gör när de vädrar skit.
Rasisterna ser en stor möjlighet att elda på motsättningarna som
redan finns, att förstärka vi och dom-känslan. 

Det startades en sida på FB som heter "Vi som stödjer polisen i Husby - stoppa vansinnet". Jag tycker det är väl något man kan skriva under på? Men jag blir misstänksam när jag läser kommentarer och inlägg.
Beskrivningen av gruppen var från början en men den har nu ändrats till att bara bestå av en länk till polisens hemsida. Så att man ska tro att det är polisen som står bakom?
Jag såg att det var den mycket rasistiska tidningen Fria tider (tänker inte länka till den) som stod för första inläggen och jag misstänker starkt att det är någon därifrån som står bakom. Jag går in och frågar vem som är ansvarig för sidan men får inte svar.

Jag mailar Farbror Blå:

Hej! 
Diskussionerna går heta på denna FB-sida. https://www.facebook.com/pages/Vi-st%C3%B6djer-polisen-i-Husby-stoppa-vansinnet-nu/376976529079368 I morse när jag kollade såg det ut som om det var rasistiska krafter som låg bakom men nu uppges polisen stå bakom sidan? Är det här en sida polisen lagt upp eller är det Fria Tider som det såg ut i morse? Man har i beskrivningen en länk till polisen. 
Vänliga hälsningar Lisbeth Forsberg 


 Får svar:

Hej Lisbeth, 
 Polisen har inget med denna sida att göra. Vi kan inte heller göra så mycket åt att de länkar till våran hemsida. Vi har anmält det till Facebook att vi önskar att de tar bort länk-adressen och att de förtydligar att sidan inte har någon koppling till Polisen. Här hittar du alla Polisens officiella konton i sociala medier, https://www.polisen.se/Aktuellt/Sociala-medier/

 Vänligen Pär Lindroos 
Rikspolisstyrelsen

Så är det alltså, jag kan gilla gruppens namn men aldrig, aldrig i hela mitt liv att jag trycker gilla på en grupp som drivs av rasister, aldrig, aldrig!! 

Och naturligtvis har jag varit där inne i gruppen och försökt få dem att sätta ut vem som står som admin men möts som vanligt av kommentarer att: 
- Kan man inte få säga någonting utan att bli anklagad för att vara rasist??
Men buhu då! 
Om du inte vill bli anklagad för att vara rasist så kanske du inte ska vara på en rasistisk sida och uttrycka rasistiska åsikter??
Men samtidigt hittar jag människor här med vettiga åsikter och synpunkter men som trycker gilla. Jag blir anklagad för att använda mig av "Guilt by association" i en av kommentarerna:
"Jag skiter fullständigt i vilka det är som står bakom sidan, alltså vilka politiska åsikter de har. Jag är själv Socialist. Jag står fortfarande bakom polisen eftersom att jag vill värna om Husbybornas rätt till säkerhet, för deras privata egendomar och även deras hälsa. Om det enda argumentet du har är en form av "Guilt by association" så tycker jag du kan lägga ner, för det håller inte. Ta t.ex. gruppen "Sverigedemokraterna i Riksdagen? NEJ TACK!", där är administratören Vänsterpartist. Betyder det att alla som är med i den gruppen per automatik måste vara Vänsterpartister?"

Vi kommenterade varandra fram och tillbaka och kom på att vi i sakfrågan Husby tänkte helt lika. Han får gärna för mig trycka gilla på en rasistisk sida om han är ok med det men jag gör det inte!
Utan jag ska fundera på det här med  "Guilt by association" och vad man ska tycka om det....

1 kommentar:

  1. Tänkte samma sak när jag kollade den sidan pga av att många i mitt flöde gillade sidan...var lite misstänksam och gjorde som du..läste och grävde.. Bra skrivet av dig !

    SvaraRadera