En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 4 mars 2011

Fredag, och om en vecka är det gjort

Det slår mej att det är mindre än en vecka kvar nu!! Förut har man räknat i månader och sedan veckor men nu är jag alltså nere på dagar, gulp....
Nu gäller det att omge sig med positivt grejande, inget grubbel och tvivel tillåtes!!

Alltså plockar och grejar jag lite försiktigt, småplanerar vad jag ska packa ner och ta med mej.
Hittade en mjukisråtta som sett sina bästa dagar, hundtuggad bl.a, slängde den i sophinken och när jag senare kom ut i köket för att fixa lunch blev jag lite full i skratt.


En sopråtta!!! Fast under tiden som jag lagade mat tyckte jag att den följde mig med blicken och jag kände att jag började ompröva beslutet att kasta den. Snabbt som ögat knöt jag ihop påsen och slängde ut den på gården!

Vad jag lagade till lunch?? Världsgott!
Steker rökt skinka ihop med riven blomkål, morot och purjo, mmmmm, gott!


19 kommentarer:

 1. Ser gott ut :)
  Det kommer att gå bra!!!

  SvaraRadera
 2. Gott ser det ut! Ja, tänk att du snart får hjälp!

  SvaraRadera
 3. Pip larsson ska jagas i sommar...

  SvaraRadera
 4. trodde kanske det stod råtta på menyn idag...jag kunde skickat upp lite tillbehör som blev över "någonstansifrån" ju men det får ju vara eftersom jag inte vet din adress....mohahahahahaha....

  Du..ärligt talat Lippe...även om det går lång tid och då menar jag VÄLDIGT lång tid...så tycker kjag att du kanske ska anta andra utmaningar än den i videon inne hos mig...vad tycker du själv??

  Du ska se att allt går superbra och att vi andra kommer att vara gröna av avund på dig sen när du kan rida häst och springa gatlopp igen, men du...det är du värd!

  massor av fredagskramar till dig/caja

  SvaraRadera
 5. Hoppas allt går bra för dig. Lycka till!!

  SvaraRadera
 6. Ja tänk när man väl får ett datum är det ju så långt bort och helt plötsligt står man där och det är äntligen dags. För jag antar att du längtar efter att ha det avklarat nu.
  Men din operation lär väl ha en lång rehab tid efter antar jag. Hoppas verkligen du blir smärtfri och kan börja leva ett normalt liv efteråt. Men vi hörs väl ännu innan det är dags hoppas jag.
  Maten ser god ut, själv åt jag korv stroganoff med ris o grönsaker. Japp, matlåda från i går alltså.
  Kvällen ger en liten benfri kotlett med klyfpotatis och nått grönt till. Såsen är ännu okänd enligt kocken. Jag har haft en kock nu i över 6 veckor, inget uppskattat från hans sida. Men han kan mer än han tror och mat har vi ju fått varje dag ännu. Undrar om jag inte ska gå ut och få fram lite annat tilltugg också, han kan behöva lite suport i köket tror jag.
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att det närmar sig, lika bra att få det gjort liksom. Bor du ensam eller har du någon som kan hjälpa dig när du kommer hem efteråt?

  SvaraRadera
 8. Råttan kunde ha följt med dig och hållt handen?
  Pirrig väntan men vi är många som håller dig i handen:)
  Kram

  SvaraRadera
 9. Gud vad det där lät gott!! Jag kommer och hälsar på dig sen när du orkar, efter op. Kvällskram :-)

  SvaraRadera
 10. Bokutlottningen vill jag vara med på....gärna den om att inte vinna ett krig!!/caja

  SvaraRadera
 11. Det kommer att gå så himla bra!! KRAM!

  SvaraRadera
 12. SV: Det är svårt att minnas, men den första veckan hemma var jobbig, så det är bra att du har en väninna där. Se till att ha ordentligt med smärtstillande hemma. Mumannen var arbetslös och skötte allt hemma hos oss i flera månader, men jag var uppe och höll igång också, nästan på en gång, fast väldigt försiktigt i början. Är man ensam är det ju inte så mycket som behöver göras heller, så det ska nog gå bra.
  Nu, efter ett år och fyra månader, har jag blivit sämre helt plötsligt. Det kan vara ovanan att jobba, eller det kan vara skruvarna som irriterar. Ska till läkare på fredag så får vi se. I värsta fall får skruvarna tas bort, men det är inget stort ingrepp.
  För övrigt har det varit jättelyckat, och jag har inte tagit en enda smärtstillande på många månader, så jag är så nöjd och glad. Att träna är superviktigt. Jag blir sämre så fort jag slarvar med det.

  SvaraRadera
 13. Det kommer att gå bra men jag förstår känslan. Maten lät god

  SvaraRadera
 14. Jag måste erkänna att jag har nog inte total kontroll på vad exakt det är du ska göra (det är i och för sig inte så mycket jag har total kontroll på...!), men oavsett vad det är, så hoppas och tror jag att det kommer att gå "görbra"!

  SvaraRadera
 15. Det kommer gå svinbra, det känner jag på mig!!!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Jag snor din seriestrip om sjukskrivning.
  Känns som den passar perfekt i mitt liv just nu.

  SvaraRadera
 17. Hej! Är tillbaka igen efter ha rymt till min bror för lite ensam kontemplation. Så spännande och så nära din operation. Håller alla tummarna och följer dig med spänning! Stor kram

  SvaraRadera
 18. Ps! Glömde säga att jag gillar din "nya" sida! Kram igen!

  SvaraRadera
 19. Hihihi....underbar bild på sopråttan;);)
  Tack för, måste vara GI, lunch! Och det försöker jag hålla mig till! (har gott sådär:()
  Tänk att det börjar närma sig:) Tänk positivt, ÄNTLIGEN händer nått!!!!!! (lättare sagt än gjort, ja vet)
  Ha en kanombra helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera