En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

söndag 5 december 2010

Om man bara kliver ur och in i något annat


Precis så är det!!
Jag kan ibland tänka att nu skiter jag i den här kroppen, jag kliver ur och går min väg.

En tusendels sekund känns det som om jag faktiskt har ett val och kan göra det.

Den samma känsla jag kunde ha när jag var liten:
jag kan flyga om jag bara kommer på hur man gör och ibland var man så nära att komma på hemligheten att det inte bara kändes möjligt utan alldeles troligt!!
Min kära familj berättar ibland för intresserade (?) om hur jag klättrade upp på möbler, i trappor och annat för att kasta mej handlöst ut i flygförsök som alltid fick samma snöpliga slut, ibland med fjädrar instoppade på väl valda ställen, alltid i byxorna??

Dom berättar och skakar på sina huvuden medan de skrattar åt det dråpliga i att jag aldrig gav upp.
Nu känns det ibland som om jag måste vara lika envis igen, jag kan visst!!!!!
De läkare som suckar och skakar på huvudet åt mina planer ska ignoreras, tvivlare i allmänhet ska få se.

Jag kanske inte kommer att flyga, men känslan av att det inte bara är möjligt utan troligt, att jag ska klara det andra bedömer som omöjligt ger mej den där känslan som jag bara måste hålla fast vid. Den som ger mej styrka.

I mina drömmar kan jag ofta flyga......jag måste bara springa jätte-jätte-fort innnan jag gör ett kraftigt avstamp och kastar mej upp, upp i luften och flyger iväg. Så jag drömmer fortfarande om att kunna flyga och jag vet hur det känns!!!!

I mina drömmar är jag alltid frisk, stark och modig, alltid....... och jag vet hur det oxå känns!!

Andra advent kom med framtidtro!


3 kommentarer:

 1. Åh sanna du......jag hänger på....

  Kraaaaam/c

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt fina inlägg hos mig vännen, ja maken är den bästaste av bästa...en klippa och själavårdare för min sargade kropp och själ. Jag är verkligen tacksam för att han finns där för mig i vått och torrt.

  Smärtan idag har väl varit sådär...ett pris man får betala för en trevlig lördagskväll så det värt ;-D

  Kraaam/caja

  SvaraRadera
 3. Haha, vad härligt, precis så har jag också drömt många gånger, särskilt när jag var liten, och jag tänkte också alltid att jag minsann vet hur man gör och hur det känns att flyga. En härlig känsla. Det är bra, man ska aldrig ge upp! :D

  SvaraRadera