En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 11 december 2010

När jag såg en snygging på bryggan

En gång när jag var i Florida fick jag syn på den här snyggingen som låg och solade på en brygga. Kunde inte låta bli att försöka locka till mej den med något gott att äta. Jag började att kasta apelsinbitar och vindruvor till den
Jag pratade och lockade på honom hela tiden och de sista dagarna kom han så fort jag lockade!

Han ville inte att man kom för nära, då körde han med huvudet upp och ner i varning, och backde man inte då så slog han med svansen och då vill man inte vara ivägen!
Favoriten var vindruvor men han fick smaka mycket annat oxå!!
Alla grannar hade lite roligt åt mej och tyckte att den var lite läskig så de ville nog egentligen inte ha den där. Den var nog ungefär 150 cm så den var riktigt stor!

Leguaner ska egentligen inte finnas vilt i Florida men det finns massor för miljön är perfekt för dom. De är, eller härstammar från, exemplar som folk tröttnat på och släppt vilda.Kom då Pojken, ja kom då!!Visst är han fin? Om det nu är en han??

Jag lyckas alltid skaffa vänner på djursidan när jag reser och jag kan ju säga att jag gjorde en del fler bekantskaper där i träsket!
Undrar om de saknade mej när jag åkt? Trodde väl aldrig att jag i ett farväl med en ödla skulle bli tårögd!!

5 kommentarer:

 1. Coolt o fina bilder!! Min syster har en förkärlek för reptiler (o nästan alla djur förresten) så under åren har hon haft otaliga ormar, leguaner, ödlor m.m. Jag tycker nog att de ska vara som "din" leguan..dvs ute i det fria :)

  SvaraRadera
 2. Så där kan jag också göra, och hade helt klart gjort om det handlade om en varan. Intressant!! Jag har aldrig känt något som har varit tam heller. Jag skulle kunna börja "forska" på en mus om jag kunde. Tänk om man kunde mata en liten mus som kommer när man lockar på den? Hur coolt är inte det? :D

  SvaraRadera
 3. Vilken snygging och vilka fina bilder!!! Det måste vara kul att kunna ta så fantastiska bilder. Den med hans huvud - kan se alla detaljer - otroligt!!! :-)

  SvaraRadera
 4. Så otroligt vacker!!
  Han/hon ser så cool ut!
  Ha ha....har du kommit över "farvälet" ännu?;)
  Ha en mysig söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Coolt och vad våglig du är ;-D

  "Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."/Sören Aabye Kierkegaard

  Kramisar till dig/caja

  SvaraRadera